Az Epy ettermei 13 eve szervezi es kivitelezi a kulombozo meretu es igenyu lakodalmakat. "Lakodalom van a mi utcankba" huzzak a ciganyok fulunkbe es jokedvel. mulatunk persze csak akkor, ha a lakzi minden reszlete-profi modon kerult kivalasztasra-,etel ital valasztek-is. Hozzaallasunkal es tippjeinkel abban segitunk, mire kell figyelni ahhoz, hogy a nasznep es a fiatal par hangulata kituno legyen. A kisebb fos-lakodalmak is lehetnek eppen olyan nagyszeruek mint a hatalmas tobbszaz fos rendezvenyek. Azt azonban tudni kell pontosan, hogy hanyan lesznek, hiszen a fejadagok megrendeleset pontos szamra kell elkesziteni. Ugy tudod meg hogy pontosan hanyan lesznek a lakodalmon, hogy kik jonnek a vacsarara mivel altalaban mindeg van egy nehany elteres, a megrendeleskor (vagy 5 adagot) pluszba szoktak rendelni. Az arak altalaban fix-ek es nem megengedet, hogy kivulrol vihessek az italt vagy kulombozo nyersanyagot, az ettermekbe!!!Azert valasztyak tobben az EPY-rendezvenytermekbe a rendelt szolgaltatasokat, mivel cegunk igen kellemes helyszineket tud biztositani, a vendegek szama fugvenyebe. Ne feledjuk ha a "leglepukkantabb" kulturhazba vagy valami iskola konyhajaba szervezzuk a lakodalmat, nem biztos, hogy a vendegek jol fogjak erzni magukat. Etterem tippunk az EPY rendezvenyterem egyike. A tobb mint 10 eves gyakorlattal rendelkezo szemelyzet minden tagja kissujaba a rendezvenyszervezes minden csinja-binja. Ha mindent osszevetunk mas cegekhez viszonyitva;mi olcsobb es szinvonalasabb eskuvot tudunk kivitelezni. A megrendelo mindenert valo idegeskedeset mi magunkra valaljunk, egyeduli dolga, hogy jol erezze magat, elvezze a finom izeket a ciganyzene mellet. A dekorciotol kezdve a teritesig es felszolgalasig, mindent mi vegzunk. A dekoracional a menyasszony jelenletet kerjuk mivel izleskulobsegek sokszor elofordulnak!! A szines szalvetak szinet, a szines szallagok es masnik elhelyezeset, a leggombok disziteset eggyutt kell eldonteni. Az saztalok kozepere egyseges szinu terito helyezunk es ezzel harmonizalo szinu szalvetat teritunk, helyezzuk a szines gyertyakat. A szin (megegyezes szerint) a leggombdekoracio nem csak mutatos de elegans is lehet!Sot a leggomb szobrok feldobjak a terem hangulatat! A vendegek megerkezese es a meny asszonytanc kozott sorakoztatjuk fel az EPY konyha lakodalmi remekeitA vendegseregnek erdemes-szajhagyomany utjan jelezni, hogy lesz-e menyasszonytanc, mivel a vendegek ugy keszulnek atadni a penzt. A menurol majd kulon fejezet szol. Amire meg gondolni kell (hogy legyen egy jo fotos aki megorokiti az utokornak ezt a kulonleges alkalmat a pohartores vagy csereptores az eskuvoi babonak kozze tartozik erre az alkalomra elvarjuk, hogy hozzanak magukkal olyan poharakat amiket osszetornek. Vege hossza nincs az eskuvohos tartozo babonak soranak, de mi szerintunk "eletunkben nagyon fontos a megfelelo par megtalalasa es a jo hazassag, ehez mas nem is kell csak a meny asszonyi csokor jelentese" B O L D O G S A G.
A fent emlitettek utan kovetkezik a lakodalmi "menu" reszletes ismertetese.Ami az izek es boseg feneketlen tarhaza. Remelem szolgaltatasunk elnyeri tetszeset es meg soksor udvozolhetjuk az EPY vendegei szeles taboraban. Egyeni kivansagok csak szemelyes megbeszeles alapjan.Rendezvenykapacitas, max. 230Fo .Etlapunkon szerepelt menu, hazias, erdelyi taj jellegu specialitasokkal.

Menu ajanlat ESKUVORE

1. Apro sutemenyek; ez ami a legelso ennivalo a mar megteritet asztalon,ez szerepel a tomeny es udito italok mellet.
2. ELOETEL;- egy gazdagon es izletesen feldiszitet nagy tanyer finomsag ami a kovetkezobol all. A tanyer kozepen helyezkedik el egy szelet toltottfasirt, mejnek suja 250 gr. E melle van helyezve egy SONKATEKERCS ami 4 fele turobol es kulombozo fuszerekkel kikavart korozottel van megtoltve. Ezek melle kovetkezik rantot gombafej es pikansan fuszerezett sultcsirkemaj. Hogy a tanyer meg gazdagabb legyen, mindezek melle a sajtot teszuk. A felsoroltak zoldsalata levelen vannak elhelyezve, hogy ez is emelje az esztetikai szintjet, amit meg fokozunk a nehany olajbogyoval, es nem utolso sorban a kulon rendelesre keszitet eloeteldiszekkel. Hogy az eloetel komplekt legyen meg gazdagitjuk kulombozo zoldsegfelekkel (ugorka, porodicsom, paprika, kaposzta) a szezonnak megfeleloen. A felsorolt diszitessel es finomsaggal tele tanyer jelenti az EPY be az Eloetelt.
3. HAZI TYUKHUSLEVES. Amint mar a neve is igazolja, ez HAZI tyukbol van fozve, nem "najlon" leves. Az unnepi hangulathoz meltoan a levesbe szinten HAZI csigat fozunk. Keresre a levesbe fot zoldseg feleket a leves melle talaljuk. Igy keszul az EPY-be a CSIGALEVES mejnek IZE magaert beszel.
4. TOLTOTT kaposzta. A friss serteshusbol keszult tejfolos toltott kaposzta, mindeg az ESKUVOK legjobban dicsert ennivaloja. A titka kozul egyet elarulunk, "Nem felejtjuk ki a hust belole". A tobbi titok maradjan az EPY titka.
5. SULTEK. Mikor a lakodalom mar a tetopontjahoz kozeleg akkor a talaljuk a sulteket. Altalaban ket fele sultet kinalunk, mivel tobben vannak akik valogatosak, es igy mindenki igenyet megprobaljuk kielegiteni. Az egyik a finoman kipiritot sulttyuk. A masik pedig, puhara parolt es utanna kipiritot sertes szelet. A sulteket ket fele korettel ajaljul mint RIZI-BIZI-vel, vagy vajba kikavart burgonyapurevel. A rizi-bizi feher fotrizsbol all, gazdagon megszort petreszejem zoldel es finoman disztelt gombaval dusitva. Kulon keresre felszolgalunk MEXICOI zoldkoretet is, vagy petrezsejmes fotburgonyat.
6. SALATAK. Az evszaknak megfeleloen, zoldsalatat vagy savanyitot zoldseget, kinalunk. A salatak leghasznaltabb osszetevoi: paradicsom, zoldsalata, kaposzta, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma, retek, es kulombozo ontetek mejek a salatahoz illenek. A savanyusag is eleg szeles skalan mozog: savanyuuborka, savanyitot kaposzta, voros cekla, zoldporodicsom, paprika. Kulon keresre felszolgalunk meg almas zellersalatat inyenc ontettel. A leggyakrabban igenyelt salata a VEGYES ZOLDSALATA.
7. RANTOT SERTES SZELET. Miutan a menyasszonytanc veget er a vendegek ujra megejheznek ezert ajaljuk a rantothust. Ha kerik, ujra korettel es salataval.

ITALOK
1. TOMENY Italok. A lakodalam megkezdese elott mar az esztalra keszitjuk az ugynevezet EROSET ami legalag harom fajta tomenyital. Egy jo minosegu vodka es egy ugyan ijen minosegu konyakot ajalunk a ferfiaknak, mig a noknek egy edeskes CHERY valtzatot. Ezen kivul keresre, barmilyen italt felszolgaltatunk. A menu alapjan egy decit szamitunk egy fore.
2. SOR. Ez az ital ami manapsag legjobban fogyasztot ital az eskuvokon.(Sajat megfigyeles alapjan). Az egy szemelyre szamitot menyiseg 2 uveg jominosegu sor. A sor markajat megegyezes alapjan szolgajuk fel.(STELA, URSUS,CIUC,STB)
3. UDITOK. Foleg a melegebb evszakokba zajlo lakodalom szinten sok fojadekot igenyel, ezert a menu szerint egy fel litert szamolunk egy fore. AZ udito italokat a Coca Cola-termekeibol ajaljuk FANTA, COLA. De keresre mas ceg italat is szivesen felszolgaljuk.
4. ASVANYVIZ. Nagyon fontos egy ijen hosszu terjedelmu unnepsegen hogy a fojadekpotlast fojamatosan tudjak potolni egesz ejjel. Ezert mi 1,5 literes asvanyvizet 4 szemelyre szamolunk, ami altalaba elegendo. Minoseg alapjan itt is a jot valasszuk, BORSEC de barmijen mas igenyt teljesitunk keresre.
5. KAVE. Cegunk hosszu evek ota nem szolgal csak IACOBS kavet, mivel szerintunk a magas minosseg a kaveizen jelenkezik. A megfigyeles itt is azt igazolja, hogy 2 kave szemelyenkent eleg egy ejszakara.6. BOR. Ez azon italok kozze amit az utobbi idoben nem nagyon fogyasztanak. Ezert CEGUNK csak kulon keresre szolgal fel az eskuvokon.

Cegunk a fent emlitet menu ajanlaton kivul KERESRE barmijen igenyt kielegito menu elkesziteset Valalja, mivel "NALUNK A VENDEG A KIRALY".

A ceg naszajandeka: egy ketagyas szoba az eskuvo ejszakajara!!!

Koszonjuk, hogy minket valasztot!!!